Over Ilona Olivier

In september 2016 heb ik VeerKrachtPatser opgericht. Naast mijn werk als logopedist en sensorisch informatieverwerkingstherapeut ben ik me gaan specialiseren in traumaverwerking.

Ik bekijk gedrag,  lichamelijke klachten en psychische klachten graag door een andere bril en zie niet alleen de problematiek, maar juist ook de mogelijkheden en vaardigheden.

Tijdens mijn werk als therapeut voor mensen met een (verstandelijke) beperking, is mijn interesse en aandacht steeds meer uitgegaan naar de medewerker en ouders. Waarbij ik graag  ondersteun in het proces om draagkracht te vergroten zodat men weer in zijn of haar kracht komt te staan. Privé en op het werk.

Juist de mix van het mogen geven van (lichaamsgerichte) traumatherapie aan mensen met een normale tot hoge begaafdheid en het onderzoeken en adviseren bij problematiek van mensen met een (verstandelijke) beperking, maakt dat ik met veel plezier mijn werk uitoefen.

 

Relevante achtergrond

  • Somatic Experiencing – assistent bij de opleiding
  • NARM (werken met emotioneel/ontwikkelingstrauma)
  • Somatic Experiencing  (lichaamsgerichte traumatherapie)
  • Geweldloze communicatie
  • MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy)
  • Rots en Water® training (psychofysieke weerbaarheidstraining; basis / autisme / trauma)
  • Post HBO Sensorische Informatieverwerking (basis- en behandeling)
  • HBO logopedie (met bijscholingen en specialisaties rondom autisme, eet- drinkproblematiek, etc.)

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten met mijn praktijk bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT).
Als registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ) en ben ik aangesloten bij de geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG). Dit is een de door de overheid erkende, professionele, niet commerciële geschilleninstantie.

Klachtenregeling

Natuurlijk doe ik mijn uiterste best om goede kwaliteit van zorg te leveren. Mocht het toch gebeuren dat je een klacht hebt, dan is het prettig dat je de onvrede of klacht eerst samen met mij bespreekt. Komen we er samen niet uit? Dan kun je gebruikmaken van een klachtenfunctionaris. Bel of mail daarvoor met het secretariaat van de VIT.

 

 

Vereniging van Integraal Therapeuten